GUILTY

Categorie:
Klant:
In opdracht van:
Datum:
Schoolopdracht
Stichting Jheronimus Bosch 500
Avans Hogeschool
21-02-2016

Beschrijving

Het project voor de course “Mobile Interaction” was in samenwerking met Stichting Jheronimus Bosch 500. Met een groep van 7 studenten kregen we de opdracht om een interactieve ‘experience’ te creëren waardoor bewoners en bezoekers van de stad ’s-Hertogenbosch op een eigentijdse wijze met elkaar de wereld van Bosch blijven beleven en uitdagen.

Het product moest bestaan uit een overkoepelend creatief concept en daarbij passende zelfgekozen interactie- en mediavormen, waaronder in ieder geval een mobiele applicatie.

GUILTY EXPERIENCE + APP

Guilty is een nieuwe vorm van Social Media. Gebruikers van de App kunnen foto’s maken in ’s-Hertogenbosch van verleidingen waar hun vrienden ‘schuldig’ aan zijn (bijvoorbeeld foto’s van bepaalde winkels of restaurants). Wanneer de vrienden zich schuldig maken aan de verleiding, klikken ze op de “Guilty” knop en hun verleiding zal op het profiel geplaatst worden. Tegelijkertijd verzamelt de App data die gebruikers delen via de App (de foto’s en locaties die ze delen). Deze data komt samen op een visuele kaart die zich in het centrum van ’s-Hertogenbosch bevindt. Op deze visuele kaart kunnen gebruikers (per categorie) zien waar de verleidingen van Den Bosch zich bevinden volgens de gegevens van de App.

Samen met een andere student heb ik de User Experience voor de “Guilty” App ontworpen.

FLOWCHART APP

DRAADMODELLEN APP

UI kleurtesten

UITEINDELIJKE APP

CENTRALE PUNT

Om de werking van het centrale punt van de experience uit te leggen, heb ik een eenvoudige animatie gemaakt die dit uitlegde.

FOLLOW-UP

Tijdens de projectpresentatie kondigde de organisatie van de Jheronimus Bosch 500 stichting aan dat ons concept een van de beste was. Dit hield in dat we ons project konden presenteren voor het grote publiek en voor organisaties die het project eventueel wilde realiseren. De presentatie vond plaats in het Bosch 500 café.

Uiteindelijk besloot geen van de organisaties om ons project door te zetten, maar het was een interessante ervaring om deel van uit te mogen maken.


Guilty projectpresentatie Bosch 500 Cafe