KEYSER & MACKAY

Categorie:
Klant:
In opdracht van:
Datum:
Stageopdracht
Keyser & Mackay
BriljantNet
13-02-2017

Beschrijving

Als stagiair bij BriljantNet kreeg ik de opdracht om 8 animaties 'from scratch' voor het bedrijf Keyser & Mackay te maken. Deze 8 animaties zouden de 8 hoofdcategorieën vertegenwoordigen waar Keyser & Mackay in handelt.

STIJLONDERZOEK

De eerste stap was om een animatiestijl te maken die er interessant uitzag en aansloot op de uitstraling van het bedrijf. Ik baande een weg door het internet om de beste stijlen te vinden die ik als inspiratie voor mijn eigen stijl kon gebruiken.Met alle inspiratie die ik had ben ik een aantal karakters gaan schetsen. De meeste karakterschetsen had ik zelf verzonnen, de rest was gebaseerd op andere karakters.De 4 meest interessante stijlen heb ik digitaal uitgewerkt en heb ik er een omgeving rondom gecreërd (in dit geval een testlaboratorium).

NIEUWE TECHNIEKEN

Voor de Keyser & Mackay animaties wilde ik technieken binnen After Effects gaan gebruiken die ik nog nooit eerder had gebruikt. Omdat we nog moesten wachten voor welke stijl er uiteindelijk door de klant gekozen zou worden, had ik een paar dagen om deze technieken te leren. De volgende technieken wilde ik onder de knie krijgen:

- Het gebruik van 3D objecten en het animeren hiervan
- Het gebruik van schaduwen
- Het begrijpen en toepassen van IK Rigging (door middel van de plugin DuIK)

STORYBOARDS

Nadat de visuele stijl door de klant gekozen was ben ik het storyboard gaan maken, op basis van het aangeleverde script. Als eerst heb ik het storyboard geschetst om al mijn gedachtes snel op papier te zetten.Nadat ik de geschetste versie van het storyboard af had en ik goedkeuring van een medewerker kreeg, ben ik het digitale storyboard uit gaan werken.Aangezien er niet één, maar 8 animaties gemaakt moesten worden, heb ik ook de andere 7 storyboards gemaakt. De dingen die veranderd moesten worden in de 7 andere animaties waren twee scènes, een aantal assets en de kleuren. Ik heb de 7 testlabs voor de storyboards geschetst, waarna een andere stagiaire de digitale storyboards had uitgewerkt.

ANIMEREN

Toen ik klaar was met het schetsen van de 7 andere testlabs, kon ik beginnen met het animeren van de eerste animatie: Coatings & Inks. Deze animatie werd ook de basis voor alle andere animaties, aangezien de structuur van alle 8 de animaties hetzelfde waren.

Na de goedkeuring van de klant op zowel de eerste animatie als de 7 storyboards, zijn we begonnen met de productie van de 7 andere animaties.

Klik hier om alle animaties te bekijken.