FILMPOSTERS

Categorie:
Klant:
In opdracht van:
Datum:
Schoolopdracht
N.V.T.
Avans Hogeschool
05-11-2015

Beschrijving

“Freespace” is een week lang experimenterend onderzoeken binnen een bepaald thema, buiten de reguliere lessen om. De opdrachten waar de studenten uit konden kiezen waren verzonnen door de docenten. Het project waar ik voor gekozen had was “Filmposters”, samen met een andere student.

De opdracht bestond uit twee delen:
 • Onderzoek doen naar bestaande filmposters
 • Filmposters rondom alledaagse producten

 • Onderzoek

  Tijdens onze onderzoeksfase moesten we een visueel verslag maken van tenminste drie uiteenlopende filmgenres. Ook moesten we tenminste één bioscoop bezoeken en mochten mochten we ook gebruik maken van andere media. Door dit onderzoek kregen we een goed beeld van de elementen die gebruikt werden om een bepaalde sfeer van genres (gebruik van lettertypen, kleuren, compositie, objecten etc.) op te roepen.

  Filmposters

  Na het onderzoek ben ik begonnen met het maken van de posters. Er moesten twee varianten van een filmposter gemaakt worden. Hiervoor koos ik de genres horror en romantiek. Het onderwerp van de posters moest een alledaags product zijn. Het doel was om rondom een simpel product diverse imago’s te kunnen neerzetten met de juiste elementen.
  De twee alledaagse producten waar ik voor gekozen had waren een pop en een alarmklok.